ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ "АКАД. ИВАН ЦЕНОВ" ГР. ВРАЦА

четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Европейски ден на здравословния начин на живот / European Day of Healthy Lifestyle

6 октомври
За да отбележим деня, в Часа на класа поговорихме за здравословния начин на живот с нашия специален гост г-жа Цветанка Христова. Тя ни разказа за разликата между здравословното и балансираното хранене, за разпространението на затлъстяването като световно явление. Всички разбрахме, че храната е гориво за организма, но тя трябва да се приема разумно и балансирано. Поговорихме и за това, че храненето трябва да върви ръка за ръка с физическите упражнения и движението, за това колко е важна закуската за успешния старт на деня на ученика. Със специален уред гостенката ни измери индекса на телесната маса на нашите доброволци Радина и Румен. Направихме си информационно табло с материали от специализирана кампания за разясняване необходимостта от здравословното хранене и изследване риска от развитие на диабет, проведена в Шотландия.

Obesity, balanced nutrition, physical activities and eating, body mass index – those were the themes of the meeting with our guest food expert.

Славена и Венцислав участваха в градския празник Европейски ден на здравословния начин на живот, организиран от Европейски информационен център Европа Директно в партньорство с Български младежки червен кръст. Целта на инициативата беше младежите и обществеността от региона да бъдат информирани и да бъдат подкрепени при изграждане на навици, свързани със здравословното хранене, психично и физическо здраве. Инициативата включваше кулинарна изложба „Вкусните гозби на баба“, подготвена от читалища в региона, забавна викторина и спортно състезателни игри. Нашите представители Славена и Венцислав се забавляваха като пробваха да карат екипни дървени ски.

Out representatives in the community happening rode tandem skis. 










Няма коментари:

Публикуване на коментар