ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ "АКАД. ИВАН ЦЕНОВ" ГР. ВРАЦА

понеделник, 8 октомври 2018 г.

НАЦИОНАЛЕН ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО на eTwinning проект, присъден на г-жа Калина Николова

Националното звено за координация на eTwinning проектите на Европейската комисия високо оцени проекта на ППМГ „Акад. Иван Ценов” на тема „Раздвижи тялото и ума си – здравословен живот за юношите”.  Г-жа Калина Николова, координатор на проекта, получи Национален знак за качество, който се връчва на учители с отлични eTwinning проекти. Присъждането на наградата показва, че проектът е достигнал определено ниво от националния и европейския стандарт.
Национален знак за качество, връчен на учителя, се съпътства от ученически Знак за качество, който ще получат най-активните членове от екипа. Присъдената награда доказва, че:
·         темата на проекта е значима
·         проектът използва разнообразни педагогически методи
·   учениците са активни участници чрез различните роли, в които влизат - художници, учени, актьори, обучители на по-малки ученици и т.н.
· учениците си взаимодействат с техните партньори и работят съвместно, използвайки различни методи иeTwinning инструменти
·  технологиите се използват, за да помогнат на партньорите да постигнат педагогическите си цели.

В оценката на Националното звено за координация, съпътстваща наградата, се казва, че става дума за „международен многопластов проект, съпътстващ Еразъм + проект, разглеждащ актуални теми от необичаен ъгъл. Дейностите следват общ план на проекта. Работното пространство е правилно построено, използвани са множество актуални Web 2.0 инструменти за демонстриране на общите продукти. Личи много добро разпространение на резултатите.”

Освен конкретно признание за високото ниво на eTwinning дейностите на екипа, присъдената награда е и публично утвърждаване на поетия от училището ангажимент за качество и откритост на европейското сътрудничество. Подобен род инициативи поощрява учениците да продължават да участват и да работят в дейности за международно сътрудничество с увереността, че техните усилия са признати.


Няма коментари:

Публикуване на коментар